Op zaterdag 11 november 2017 vierde de stichting Vrienden van het boeddhisme met donateurs en genodigden haar 50-jarig jubileum in Antropia in Driebergen. De feestelijke bijeenkomst stond in het teken van ‘Is er één dharma? Of: is er eenheid in de dharma?’ Sprekers uit verschillende tradities lieten hierop hun licht schijnen. Er was een panelgesprek en er werd teruggekeken op de geschiedenis van de stichting. Dit alles omringd met kleine rituelen en het hartsoetra.

De dag werd na een welkom van voorzitter André Kalden geopend met een korte puja, uitgevoerd door prof. dr. Rob Janssen, de nestor van de stichting. Jacques den Boer gaf daarop een schets van de geschiedenis van stichting Vrienden van het boeddhisme en het boeddhisme in Nederland. Sprekers waren vervolgens dr. Han de Wit, Wanda Sluijter, prof. dr. Matthijs Schouten (oud-bestuurslid en al meer dan veertig jaar donateur) en Tenkei Coppens Roshi.

Groepsfoto van de aanwezigen. Foto BD.

Hartsoetra zingen. V.l.n.r. Babeth VanLoo, Madelon Hooykaas, Rinus Laban en Ellen Deimann.

Ellen Deimann verzorgde een beknopte muzikale workshop en wist alle aanwezigen soepel te bewegen een meerstemmige hartsoetra te zingen, waarmee de eenheid van de Dharma in alle verscheidenheid al zingend tot uitdrukking kwam. Rob Janssen en Jan de Breet werden door voorzitter Kalden nog extra in het zonnetje gezet. “Zij vormden decennia lang het hart van de stichting en doen dat met hun vertaalwerk van de Pali-Canon nog steeds.” De genodigden spraken van een inspirerende bijeenkomst, levendig en verbindend tussen de diverse tradities. De heerlijke veganistische lunch droeg daarnaast zeker bij aan het zeer geslaagd 50-jarig jubileum van de oudste nog bestaande boeddhistische organisatie in Nederland.

Over de stichting Vrienden van het boeddhisme.

De stichting Vrienden van het Boeddhisme (VvB) – opgericht in 1967 – wil de kennis en het begrip van de beginselen van het boeddhisme bevorderen en de praktische toepassing daarvan in onze westerse samenleving stimuleren. Voor meer informatie over deze ANBI-stichting en het donateurschap (10,= p.j.) zie http://vriendenvanboeddhisme.nl

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk