Zesentachtig procent van de consumenten is bereid 6 cent meer te betalen voor een liter melk als de supermarkt alleen nog maar duurzame melk verkoopt. Dat blijkt uit een onderzoek van Milieudefensie dat I&O Research heeft uitgevoerd onder ruim 1100 Nederlanders. “Supermarkten kunnen zich niet meer verschuilen achter de consument die dit niet wil”, zegt Bart van Opzeeland, campagneleider voedsel van Milieudefensie.

“Dit onderzoek laat zien dat klanten steeds vaker nadenken over duurzaamheid. Zij vinden dat supers dat best mogen stimuleren”, zegt Van Opzeeland. “Maar een kleine minderheid is tegen een volledige overstap van supermarkten op duurzaam geproduceerde melk.”

Vijfenzeventig procent van de consumenten wil dat veehouders een eerlijkere prijs voor de melk krijgen. Een meerderheid vindt het belangrijk dat koeien in de wei lopen (63 procent), en dat koeien veevoer van in Europa geteelde eiwitten krijgen (53 procent).

Te veel milieuschade

De productie van melk heeft een grote impact op klimaat en milieu. Zo wordt tropisch regenwoud gekapt voor voer van de koe. Omdat de gemiddelde Nederlandse boer te weinig betaalt krijgt voor zijn melk, is hij genoodzaakt om te veel koeien te houden. Met een mestoverschot en extra uitstoot van broeikasgassen en fijnstof tot gevolg.

Milieudefensie heeft ruim 45.000 handtekeningen opgehaald voor duurzame melk in de supermarkten. Als supermarkten alleen nog duurzame melk verkopen, kunnen boeren milieuvriendelijker gaan werken. Als onze melk duurzaam wordt geproduceerd dan neemt het Nederlandse mestprobleem af, lopen koeien in de wei en krijgen ze veevoer uit Europa.

Bron Milieudefensie.

Categorieën: Natuur, Nieuws, Dierenwelzijn
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Milieudefensie – Consument wil meer betalen als supermarkten alleen duurzame melk verkopen

  1. Dolma schreef:

    Was aangenaam verrast want in de gb, hallepoort brussel, staat aan de garage, een automaat met verse melk. Neem de fles en serveer u.

  2. Johannes schreef:

    Duurzame melk bestaat helemaal en is altijd milieu-onvriendelijk.
    Ik ben niet tegen melk, maar als je het doet voor het milieu, kan je beter geen melk drinken.