Op zaterdag 4 november houdt Marion Wierda in het boeddhistisch centrum Jewel Heart in Nijmegen een lezing over de schoonheid van de teleurstelling. Volgens Wierda zit het leven vol teleurstelling, voortdurend gaan dingen anders dan we hopen en verwachten. Daardoor lijden we onder ziekte, ouderdom en dood en een heleboel dagelijks gedoe. Het boeddhisme geeft handvatten om hiermee om te gaan. Sterker nog, het maakt actief gebruik van teleurstelling om tot inzicht te komen en tantra laat je er zelfs van genieten. Verlichting is wellicht de ultieme teleurstelling.

Hoe werkt dat? Deze lezing is een verkenning naar de betekenis en de schoonheid van teleurstelling op het spirituele pad. Oftewel, hoe wat ons door de vingers glipt ons leven kan verrijken.

Marion Wierda was bijna 30 jaar leerling van Gelek Rimpoche, de oprichter van Jewel Heart, en was jarenlang zijn vaste tolk-vertaler.

Over Boeddhisme.nu

De lezing van 4 november is onderdeel van een cyclus met de naam Boeddhisme.nu. Het is een reeks van tien lezingen op de zaterdagmiddag door senior studenten van Gelek Rimpoche. Wat heeft het boeddhisme ons moderne mensen te bieden? Hoe kan het spirituele ons helpen een gelukkiger mens te zijn? Dit zijn de vragen die centraal staan in deze maandelijkse cyclus. Op een persoonlijke en toegankelijke wijze zal de waarde van boeddhistische thema’s voor ons dagelijks leven worden toegelicht. De lezingen zijn vrij toegankelijk voor iedereen die hierin is geïnteresseerd. Na afloop is er ruimte om verder te praten met een hapje en een drankje.

Jewel Heart werd in 1985 gesticht door de Tibetaanse leraar Gelek Rinpoche. De organisatie wijdt zich aan het in stand houden van het Tibetaans boeddhisme en de Tibetaanse cultuur en staat in de zogeheten Gelugpa-traditie van het Tibetaans boeddhisme.

Datum: 4 november 2017
Plaats: Jewel Heart-centrum, Hatertseveldweg 284 in Nijmegen
Tijd:      15.00 – 16.30 uur
Bijdrage:€5,- (inclusief drankje)

 

 

Categorieën: Nieuws, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk