Op 14 mei ontmoeten politici en boeddhistische leiders, onder wie de boeddhistische monnik en wetenschapper Bhikkhu Bodhi, elkaar in Washington om deel te nemen aan de voor de eerste keer gehouden White House-US Buddhist Leadership Conference. Onderdelen van de conferentie vinden plaats in de George Washington University, maar ’s middags ook in het Witte Huis zelf, in de Treaty Room of the Old Executive Office Building.

William Aiken, verbonden aan Sokka Gakai International in DC, is een van de belangrijkste organisatoren van de conferentie. Hij vindt dat de stem van het boeddhisme en boeddhistische leraren niet altijd zo aanwezig zijn  in het publieke domein in de VS. Hij zocht contact met Melissa Rogers, uitvoerend directeur van het Witte Huis Office op het gebied van spirituele buurt partnerschappen. Daaruit kwam het idee voort om boeddhistische leiders samen te brengen. Een dergelijke bijeenkomst vond al eerder plaats, maar niet op deze schaal.

De conferentie stoelt op een tweevoudig pad.  De bewustwording van de kracht en diversiteit van de boeddhistische aanwezigheid in de samenleving. Maar ook de stimulans om de stem van mededogen te laten horen. Op de conferentie zal bijzondere aandacht worden besteed aan de al reeds in gang gezette klimaatverandering. Boeddhistische organisaties zijn al actief om die verandering te helpen beïnvloeden, onder wie One Earth Sangha, Buddhist Global Relief, Bhikkhu Bodhi, the Buddhist Peace Fellowship, en andere organisaties die vorig jaar meeliepen in de People’s Climate March in New York. De verwachting is dat tijdens de conferentie ook zaken als raciale en economische rechtvaardigheid, en nucleaire ontwapening aan de orde zullen komen.

Bron Lion’s Roar.

Categorieën: Natuur, Nieuws, Economie, Mensenrechten, Voedsel, Gezondheid, Boeddhistisch leven, Boeddhisme
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk