Op woensdag 13 november 2019 verschijnt het boek: Uit Schaamte van Tex Rijnders.

Ben jij een opschepper, foute-mannenlover, alfavrouw, kritiekspuier, gevalletje ik-pas-niet-in-de-groep, perfectionist, sensatiezoeker of controlfreak? Of, heb je een verslaving, zit je vast in een disfunctionele relatie, voel je je eenzaam of depressief, ben je een pleaser of heb je regelmatig last van woedeaanvallen?

Grote kans dat chronische schaamte jouw gedrag stuurt. Omdat deze vorm van schaamte (onbewust) aan je identiteit vastzit, zijn de manieren om hem te maskeren talrijk. De essentie? Angst voor afwijzing.

Er bestaan twee soorten schaamte. De gewone schaamte, iedereen kent het wel, dat nare gevoel als je per ongeluk iets stoms zegt. Gelukkig is dat weer snel voorbij. Bij chronische schaamte werkt dat anders. Je voelt je dan (deels onbewust) vaak afgewezen, minder waard dan anderen of in het ergste geval waardeloos. Het zit onder je huid en vormt een onderdeel van je identiteit. Vaak ontstaat deze vorm van schaamte in je jeugd. Niet per se door groot misbruik, maar ook door veelvuldige kleine afwijzingen.

Chronische schaamte werkt als een instabiel besturingssysteem van een PC. Het vraagt om een heuse reboot om de software voor relaties, prestaties, zelfvertrouwen en geluk beter te laten draaien. Dat proces begint met begrip over hoe schaamte werkt.

In dit boek wordt Tex’ persoonlijke inzicht afgewisseld met kennis van professionals. Wat blijkt: chronische schaamte is hardnekkig én er is mee te dealen. Erkennen, herkennen en leren bijsturen, dat biedt een uitweg. Ben jij klaar voor jouw reboot?

Tex Rijnders, journalist en ondernemer, had van kleins af aan vele talenten die haar succes op alle levensterreinen leken te beloven. Toch is ze nooit helemaal uit de verf gekomen. Na jaren van zelfontwikkeling ontdekt ze op haar vijftigste de oorzaak van vrijwel al haar onhandige levenskeuzes. Ze besluit er voor eens en altijd korte metten mee te maken.

Uit schaamte
ISBN 9789492798619
Auteur Tex Rijnders
Uitgeverij Water
Taal Nederlands
Paperback / softback
Publicatiejaar 2019

Categorieën: Boekbespreking, Geluk
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk