Felix Erkelens, de uitgever van Uitgeverij Juwelenschip, heeft vorig jaar alle boeken van Hein Thijssen overgenomen van Uitgeverij SWP. Als eerste heruitgave verschijnt binnenkort ‘Onze oorspronkelijke staat’, een vernieuwde uitgave van Hein’s tweede boek ‘De andere god’ uit 2005.

Opmerkelijk is dat de oorspronkelijke subtitel, ‘Terugkeer naar natuurlijke religie’, hetzelfde is gebleven. Er zullen waarschijnlijk meer heruitgaven van Hein’s boeken volgen, maar welke en wanneer is nog niet bekend. Ook is nog niet zeker of een eventuele nieuwe editie van ‘Leeg en bevrijd’ dezelfde titel zal meekrijgen.

Voor veel mensen is ‘Onze oorspronkelijke staat’ een nieuwe kans om met het werk van Hein Thijssen in aanraking te komen; ook voor hen die ‘De andere god’ tweedehands niet meer konden bemachtigen. In het nieuwe boek is ook een verwijzing naar deze site opgenomen.

Uitleenservice

Menig belangstellende zal gemerkt hebben dat de boeken van Hein Thijssen alleen nog af en toe tweedehands verkrijgbaar zijn via bv. Bol.com of Boekwinkeltjes.nl, soms tegen woekerprijzen. Tot voor kort was zijn eerste en bekendste boek, ‘Leeg en bevrijd’, nog nieuw verkrijgbaar maar dat is sinds de overname van Uitgeverij Juwelenschip ook niet meer het geval.

Hein Thijssen, foto Joop Hoek.

Door verschillende aanvragen van lezers is Win Bück, ontwerper en eigenaar van de blog Leeg en bevrijd, over Hein Thijssen en nondualiteit, onlangs begonnen met een uitleenservice voor de boeken van Hein Thijssen. Van bijna al zijn boeken heeft hij naast zijn eigen exemplaar een extra uitleenexemplaar, dat hij belangstellenden graag wil toesturen als ze hem hun adres mailen. Zijn enige voorwaarden zijn dat het boek binnen een maand ongeschonden naar hem teruggestuurd wordt zodat anderen het ook kunnen lenen, en dat bij het terugsturen 4 postzegels van 1 bijgesloten worden om zijn  verzendkosten te vergoeden.

http://www.leegenbevrijd.nl/

Hein Thijssen – ‘God was gewoon een implantaat’

In 2004 interviewde Joop Hoek een bijzonder en innemend mens. Hein Thijssen (1922 – 2008) was jarenlang R.K. monnik en daarna pastor. Op tachtigjarige leeftijd zegde hij iedere georganiseerde religie en kerk vaarwel. Hoek sprak met hem naar aanleiding van zijn boek ‘Leeg en bevrijd, verslag van een mensenleven’, een verhaal over ontwaken.

Voor het volledige artikel klik hier

 

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk