In Onder eigen regie vertelt Ton Vink de persoonlijke verhalen van mensen die voor zelfeuthanasie kozen. Vink begeleidde jarenlang een groot aantal mensen bij het maken van die onomkeerbare keuze. Aangrijpend tekent Vink de ervaringen op van Johan, mevrouw Petersen, Hans en vele anderen die hun leven als voltooid zagen. Een confronterende, maar volgens de uitgever zeker ook troostende blik op de laatste fase van het leven.

Het boek bevat naast een voorwoord, inleiding en appendix uitsluitend voorbeelden uit de praktijk, voorbeelden die de praktijk van zelfeuthanasie belichten. Daarbij komen zo veel mogelijk de hoofdpersoon en diens naasten aan het woord.

De datum waarop het boek verschijnt (8 november) is tevens de datum waarop de praktijk van Ton Vink gesloten wordt voor nieuwe cliënten. Anderen – zoals Jan Hilarius, Gerard Schellekens – beëindigden hun werkzaamheden onder druk van justitie; na meer dan twintig jaar leek het Vink aardig ‘gewoon’ met pensioen te gaan.

Dr. Ton Vink (1953) is schrijver en filosoof. Hij studeerde filosofie, psychologie, godsdienstwetenschappen (Groningen) en geschiedenis (Utrecht) en promoveerde in de filosofie (Leiden). Hij is praktijkvoerend filosoof en werkte van 1998 tot 2016 als counselor samen met Stichting De Einder. Hij verzorgt als docent cursussen aan diverse HOVO-instellingen en is (eind)redacteur van het tijdschrift “Filosofie & Praktijk”.

Hij publiceert met regelmaat bijdragen aan de discussie rond euthanasie, in boek- en artikelvorm. Daarnaast staan op zijn naam een aantal publicaties voor het middelbaar onderwijs (VWO) en publicaties over de Schotse filosoof David Hume.

Onder Eigen regie. Zelfeuthanasie belicht, uitgeverij Klement. € 20,00 Paperback / softback.

Ander boek van Ton Vink – Een goede dood – lees hier de aankondiging

Categorieën: Boekbespreking, Gezondheid, Zorg, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk