De ‘Federalist Papers’ worden zeer geprezen door vele presidenten van de V.S., onder wie Washington, Jefferson en Theodore Roosevelt. Het Amerikaanse Hooggerechtshof citeert er tot op de dag van vandaag regelmatig uit als maatgevend voor de uitleg van de Constitutie. En politiek historicus Clinton Rossiter noemt ze ‘the most important work in political science that has ever been written, or is likely ever to be written, in the United States.’ Een werk dat volgens Tocqueville, de auteur van hét standaardwerk over democratie, ‘overal ter wereld gelezen zou moeten worden door wie in politiek en recht is geïnteresseerd’.

In deze bundel worden de ‘Federalist Papers’, voor het eerst in de geschiedenis van de Lage Landen, voor een Nederlandstalig publiek ingeleid en becommentarieerd. Onder redactie van Paul de Hert, Andreas Kinneging en Gerard Versluis.

Auteurs: Allard Altena, Andreas Kinneging, Emma Cohen de Lara, Gerard Versluis, Hans-Martien ten Napel, Jean-Marc Piret, Katrien Keyaerts, Matthias Storme, Michel Huysseune, Niels Graaf, Patrick Overeem, Paul de Hert, Wouter de Been.

ISBN: 9789463401371, 336 pagina’s, Paperback, Uitgeverij Damon – € 29,90

 

 

 

Categorieën: Mensenrechten, Boekbespreking
Tags: ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu