In de Japanse cultuur kennen ze het fenomeen Kintsugi, de ‘gouden reparatie’. Wanneer er iets breekt dan worden de scheuren gerepareerd en afgewerkt met gouden lijnen. Volgens Japanners wordt iets mooier nadat het kapot is gevallen. Perfect imperfect. Chef-kok Candice Kumai spoort ons in haar boek aan om dit concept ook op onszelf toe te passen.

Inclusief meer dan 50 recepten.

Candice deelt in Kintsugi de eeuwenoude Japanse tradities die je leven vormgeven en waarmee Japanners moeilijke tijden hebben getrotseerd. Afgewisseld door meer dan 50 recepten voor gezonde, Japans geïnspireerde gerechten, biedt Kintsugi volgens haar de hulpmiddelen die we allemaal nodig hebben om de kunst van goed leven onder de knie te krijgen. Zo vertelt ze over ‘Eiyoshoku’: ‘koester je lichaam’, ‘Ganbatte’: ‘doe altijd je best’ en ‘Kaizen’: blijf jezelf ontwikkelen.

Candice Kumai (1983) is chef-kok, voeding- en wellnessexpert en voormalig model. Ze is geboren en opgevoed in Californië door haar Japanse moeder en Amerikaanse vader. Ze schrijft voor onder andere ELLE, Cosmopolitan, Yoga Journal en Wall Street Journal en is regelmatig te zien in The Dr. Oz Show. Candice woont in Brooklyn, New York. Daarnaast heeft ze onlangs een nieuwe podcast gelanceerd, ‘Wabi Sabi’.

 

AUTEUR: CANDICE KUMAI
PAGINA’S: 336
UITVOERING: PAPERBACK MET FLAPPEN
ISBN: 978 90 00 35645 4
PRIJS: € 20,00
ISBN E-BOOK: 978 90 00 35821 2
PRIJS E-BOOK: € 12,99
GENRE: LIFESTYLE
IMPRINT: SPECTRUM

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu