Een belangrijk doel van de boeken van Arjan Mulder is het bij westerlingen onder de aandacht brengen van oosterse inzichten, door ze te verweven in alledaagse reisverhalen. Mulder: ‘Bij mijn presentaties over deze boeken gebruik ik – om de nadelen van ons denken en ons bewustzijn duidelijk te maken – soms als metafoor: ‘lagen we maar als een koe gedachteloos te herkauwen in de wei’.

Over deze metafoor heb ik nu een kort en opgewekt boekje gemaakt met als titel: “Koeien denken niet”. Het boekje, met een leestijd van 10 minuten, maakt veel principes van het boeddhisme en zen duidelijk en is gratis te downloaden zonder verdere voorwaarden. Het boekje mag naar hartenlust worden verspreid door iedereen die dat nuttig lijkt.’

Eerder verschenen van Arjan Mulder de boeken ‘Als Boeddha Darwin kende’ en ‘De dag dat Boeddha lachte’.

De link naar het boekje is https://bit.ly/koeien-denken-niet

Arjan Mulder (1958) begon zijn loopbaan als onderzoeker in de revalidatie. Na zijn wetenschappelijke promotie werd hij reisjournalist en docent. Een reis door Sri Lanka veranderde zijn leven. Sindsdien gebruikt hij de oosterse filosofie als spiegel voor het eigen bestaan.

Categorieën: Boekbespreking, Boeddhisme, Geluk, Zen
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk