Op 28 september bezoekt Barack Obama Nederland. Wat maakt Obama zo bijzonder? De analyse van sociaal wetenschapper Luc Cipers, auteur van De Obama-factor:

  1. Hij is authentiek: is zich erg goed bewust van zijn rol, maar blijft steeds zichzelf
  2. In zijn toespraken maakt hij bijna steeds gebruik van een verhaal zodat de toehoorders ook emotioneel betrokken worden
  3. Hij beheerst zeer goed de Gouden Stiltes: korte pauzes van 1 à 2 seconden om zijn woorden kracht bij te zetten
  4. Hij maakt erg goed gebruik van zijn stem: praat eerder langzaam en intoneert zeer goed
  5. Hij heeft een oprechte, stralende glimlach die iedereen een goed gevoel geeft

Charisma is geen aangeboren talent, maar een competentie die je kunt versterken. In De Obama-factor kom je te weten hoe. Als professional kun je je doelen enkel bereiken indien je de volledige medewerking hebt van teamleden, collega’s, klanten, leveranciers, bazen en andere stakeholders. Maar, hoe zorg je ervoor dat die mensen doen wat jij vindt dat ze moeten doen? Zonder iemand op de tenen te trappen uiteraard.

Dit boek leert je leiddinggeven met de Obama-factor. Overtuigingskracht en charisma zijn namelijk geen talenten waar je al dan niet mee geboren wordt. Het zijn competenties die je kunt aanleren en versterken.

We leven in een tijdperk van tweets, clicks en likes. Face to face communiceren lijkt verleden tijd. Toch kun je met de juiste vaardigheden tijdens een persoonlijke ontmoeting heel wat meer gedaan krijgen. Hoe meer charisma je daarbij uitstraalt, hoe groter de kans dat je het volledige engagement krijgt van teamleden, collega’s, klanten, investeerders en andere stakeholders.

De Obama-factor leert je communiceren en leiddinggeven met charisma. Overtuigingskracht en charisma zijn immers geen talenten waar je wel of niet mee geboren wordt. Het zijn competenties die je kunt aanleren en versterken. Met deze praktische gids vergroot je je impact op je bedrijf, je omgeving én de samenleving.

Luc Cipers is sociaal wetenschapper en Founding Father van Cipers Training Professionals. In de meer dan twee decennia dat hij trainer en coach is, heeft hij meer dan 16.000 professionals begeleid om te komen tot betere prestaties.

Aantal pagina’s: 240
Afmetingen: 220×150
Verschijningsdatum: 15/06/2018
EAN: 9789401453066
Uitgever: LannooCampus
Druk: 1

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk