Mijn leven lang zocht ik naar zin. Hoe meer ik zocht, hoe meer ik me geestelijk ‘dakloos’ voelde. Het boek Eindelijk thuis van Henri Nouwen veranderde dat. Nu zijn echte daklozen een spiegel voor mij geworden. In hun ogen en verhalen heb ik de zin van mijn verhaal ontdekt.

– Theo Lens

De ontdekking van de rockmuziek doet Theo Lens veranderen van een puber in een idealistische hippie met een rusteloos hart. Zijn omzwervingen, op zoek naar de zin van zijn bestaan, brengen hem van communes naar grote muziekpodia. Hij werkt samen met grote namen en wordt succesvol.

Terwijl Theo voor zijn muziek rondreist, wordt hij geconfronteerd met de hardheid van het bestaan van daklozen; een wereld die ver verwijderd is van de glitter en glamour van de entertainmentindustrie. Mede geïnspireerd door het boek Eindelijk thuis van Henri Nouwen verdiept Theo zich in de daklozenwereld, op zoek naar een thuis waar ook zijn hart rust vindt…

Home is -volgens de uitgever- een inspirerend levensverhaal vol pieken en dalen en is onderdeel van een multimediaal project. Het album ‘Home at Last’, Theo’s muzikale biografie, is bij het boek inbegrepen en hij nam een documentaire op over zijn zoektocht.

Theo Lens is ondernemer en muzikant met een eigen muziekstudio in Heerde (East Side Studio). Als muzikant en artiest heeft hij in de jaren ’80 (‘Turning Point’), de jaren ’90 (‘Between 2 Worlds’ en ‘Roots’) en nu met het album ‘Home at Last’ zijn sporen nagelaten.

Hij schreef dit boek samen met Leon van Steensel.

HOME, De reis van mijn onrustig hart, Theo Lens. ISBN 978 94 014 5537 4 | paperback met flappen 256 blz. | € 24,99. > Inclusief de cd ‘Home at Last’

 

 

 

 

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk