In Het Zen tekenboek legt Michelle Dujardin uit hoe je zonder ervaring en talent snel mooie tekeningen kunt maken met enkel een potlood en papier.

Zen tekenen is een nog vrij onbekende tekenmethode die gebruik maakt van de tekenreflex en zich richt op het ervaren van een stil hoofd, verwondering, rust en ontspanning. Om deze redenen is zen tekenen een meditatietechniek. Het leert je om met een open mind heel bewust waar te nemen. Genieten en plezier in kijken en tekenen staat voorop bij deze toegankelijke methode voor jong en oud, ervaren en onervaren.

In deze hernieuwde uitgave wordt ook kort het uitwerken van tekeningen met inkt en aquarelverf besproken. Dit alles maakt het volgens de uitgever tot een verrassend en informatief boek.

Over de auteur: Michelle Dujardin werkt als zelfstandig tekenaar en illustrator en geeft les in zen tekenen. Het zen tekenboek beschrijft haar persoonlijke reis met zen tekenen en vanuit haar kennis over kunst, psychologie en oosterse filosofie legt zij uit hoe deze methode werkt. Dujardin kwam tot de conclusie dat zen tekenen dezelfde positieve effecten heeft als andere meditatietechnieken.

Het Zen tekenboek. Auteur: Michelle Dujardin ISBN: 978-94-92920-317 Prijs: € 19,95 │ Hardcover, 226 pagina’s Verschijnt bij Edicola Publishing: augustus 2018.

 

Categorieën: Boekbespreking, Zen
Tags: , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu