‘Als jonge telg groeide ik op in een groot gezin waar geen plaats was voor liefde, begrip en geborgenheid. Ik had een jongensdroom en vocht en streefde ernaar om deze in vervulling te zien gaan. Gebeurtenissen destabiliseerden mij. Vele jaren zoeken brachten me uiteindelijk (spirituele) antwoorden. Op deze avond licht ik het verhaal van mijn geestelijke ontwikkeling en de personen die me daarbij hielpen toe. Ik doe dit aan de hand van teksten die ik in mijn gevangeniscel schreef. Mijn raadsvrouw en begeleider Ann Van Leuven zal ze in Ehipassiko voorlezen vermits ik de gevangenis niet mag verlaten. Ik heb een weg gekozen. Ik bewandel een pad dat niet vanzelfsprekend is hier in de gevangenis. Iedere dag opnieuw is het aan mij om alle ingrediënten te gebruiken om mijn geluk te creëren in het hier en nu. Dank u wel om te komen luisteren naar mijn verhaal.’

Karma Samten Therchen, gesloten instelling voor geïnterneerden Gent, België.

Op vrijdag 25 augustus is Ann Van Leuven te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen.

Ann Van Leuven (°1960) is sinds 2008 regelmatig bezoeker van het Ehipassiko Boeddhistisch Centrum. Ze deed vele retraites in binnen- en buitenland. Ze volgde vanaf 1991 verschillende psychologie-opleidingen (Gestalt, mulitidimensionele psychologie, verlies- en rouwbegeleiding voor kinderen en volwassenen en zo meer). Tussen 1997 en 2014 werkte ze als gespreks- en relatietherapeute en scheidingsbemiddelaar. De laatste jaren zet ze zich als vrijwilliger in. Ze bezoekt gedetineerden in Antwerpen en Gent.

De Toevlucht van Karma Samten Therchen v.l.n.r: Ann Van Leuven, Karma Samten Therchen, Tibetaanse lama, Lea Van Rompay (Tibetaans instituut) in het FPC Gent

Eén persoon heeft een bijzondere plek gekregen in haar leven. Sinds mei 2012 brengt ze regelmatig een bezoek aan Karma Samten Therchen (boeddhistische naam). Ze werd gedelegeerd als boeddhistisch begeleider vanuit het Ehipassikocentrum. Nu zijn Ann, Anns partner en Karma Samten Therchen goede vrienden geworden.

Ann brengt op deze avond de getuigenis van Karma Samten Therchen over zijn spirituele zoektocht aangezien hijzelf het FPC Gent niet mag verlaten. Ann maakt deel uit van het Ehipassiko-bestuur.

Praktisch: Vrijdag 25 augustus 2017 van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen.

Categorieën: Theravada
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk