Je zit met gekruiste benen en je tracht zo dicht mogelijk de lotushouding te benaderen, de driehoek die je vormt met je knieën en je billen die je stabiliteit geeft.

Concentreer je op je buik en volg je ademhaling.

Wees verwonderd dat je inademing je laat groeien en ruimte geeft.

Wees verwonderd dat je uitademing je schouders ontspant en dan langzaam de kom van je bekken vult.

Blijf met je aandacht in de kom van je bekken, het centrum van je lichaam, de oorsprong waar alles aan ontspruit, de parel in de lotus, gedragen door de kom van je bekken.

Elke vrouw weet,… dit is de bron van alles , elk wezen is ontsproten aan de kom van het vrouwelijk bekken. Daarom kan een moeder niet anders dan troosten, koesteren en dragen, zij is de gestalte waar je geborgen bent, ze kan niet anders.

Er worden meer kaarsjes en wierook voor Kwan Yin en Maria gebrand dan voor Boeddha of Jezus. Kwan Yin, zij die het schreien der mensheid hoort, zij die vanuit haar kruikje mededogen uitstort over de aarde.

Daarom, concentreer je op je buik en laat al het andere vallen, stoor je niet aan geluiden om je heen, niet aan je gedachten, niet aan gevoelens, laat lichaam en geest vallen.

Zit,.. en blijf zo zitten, wat er ook gebeurd, wat je ook overkomt, wat je ook hoort, wat je ook voelt, blijf zitten, wees een met je adem.

Wees stil,…Wees stil,.. blijf met je aandacht bij de plek waar alles geboren wordt, laat alles achter, laat alles los neem één stap naar voren.

Een stap zonder houvast, zonder garantie, een stap het ongewisse in, een stap die al je geloof en vertrouwen aan het wankelen brengt.

Eén stap naar voren, een stap naar huis.

Monnikje

Categorieën: Zeshin van der Plas, Teisho, Zen
Tags:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Een stap voorwaarts

  1. marein schreef:

    gister stond ik aan de rand van de afgrond, vandaag ben ik een stap verder.

Menu