De redactie van het Boeddhistisch Dagblad is geïnteresseerd in de ervaringen van mensen die het boeddhistisch pad volgen. De leer bestuderen en praktiseren. Al of niet op een kussen of in een sangha of in je eentje. Ben je zo’n iemand en wil je je ervaringen delen- hoe je het boeddhisme hebt ontdekt, wat het je opbracht en niet, je teleurstellingen en hoop, je verwachting, welke richting je volgt en waarom, of als je het boeddhisme weer hebt verlaten- stuur ons jouw ervaringen in een niet zo’n heel lange tekst toe om in de serie Boeddhistische doeners en denkers gepubliceerd te worden.
‘Hoe ik Long Pi Thanitsalow werd, hij die goed staat en praat. Die naam kreeg ik tijdens mijn initiatie door de Long Po van Koh Lan in Thailand. Ik trouwde met een Thaise. Dankzij een niet zo goede pc monteur ben ik 12 jaar foto’s kwijt. Heb er nog een paar. In Thailand, als je trouwt, gaat de vrouw 1 week in retraite, volledig in het wit, en de man 6 weken in de lichtere kleuren van de monnik. De donkere kleuren zijn voor de hoofdmonniken, ook wel lung Po genoemd en daarachter de naam, die van mij heette Lung Po Lung.
Ik had er echter voor gekozen om langer te blijven, in het klooster. Maar na 3 maanden wilde ik toch eigenlijk de Baisouti hebben (monnik paspoort) want ik had al 3 maanden binnen gezeten. Dus af naar de grote Lung Po. Daar aangekomen vroeg die mij van alles en nog wat. Waarop ik hakkelend en stotterend antwoord gaf op dat wat ik begreep. Zijn conclusie: ik krijg geen Baisouti. Dat houdt dus automatisch in dat ik niet van het terrein af mag. Ik ben toen gestopt met mijn opleiding als leerling monnik.
Lung Po Lung vroeg of ik hem wilde helpen bij zijn queeste om zijn klooster te bouwen. Daarop ben ik bijna 2 jaar door het land getrokken (in burger) en met rijke Thai door het land gereden en een zogenaamde tempeltoer gemaakt. Wij zorgen dat ze bij de hoge monniken binnenkwamen en wij verzorgden slapen en eten …in de tempels, iets wat normaal niet kan. Dit was in 2002. Ik mediteer nog dagelijks en ben mezelf trouw , en dus ook het boeddhisme. En wie weet word ik nog wel eens een echte boeddhist.’
Was getekend Sasa. Wilt u ook uw ervaringen met het boeddhisme delen, mail ze dan naar redactieboeddhistischdagblad@upcmail.nl