Laatst gaf ik een bescheiden schuw feestje. Ik verjaarde. Iemand zei tegen mij: ‘Het lijkt me helemaal niet leuk om op een leeftijd te zijn dat het van het ene op het andere moment allemaal afgelopen kan zijn.’

Ik kan me voorstellen dat een jong iemand dat zegt. Ik heb besloten- als oude hippie, om van de herfst van mijn leven een leuk feestje te maken.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Joop Hoek, Boeddhisme, Theravada, Columns
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

6 reacties op Het jaar 2019 – dag 95 – einde?

 1. Zeshin schreef:

  they slowly fade away in nirwana for ever they stay

 2. Zeshin schreef:

  they slowly fade away in to nirwana and for ever they will stay. No
  flowers no Speeches, to busy to play, with Boeddha’s bowl and prayer bead, nothing more to say

 3. Gerry Verbeek schreef:

  Far out men!

  We all live on borrowed time;-)
  So party on dude and many happy returns:-)

  Happy Birthday Joop

  Gerry

 4. Joppe schreef:

  Groot gelijk Joop, ik doe mee. :-)

 5. Gea schreef:

  Op iedere leeftijd kan het van het ene op het andere moment allemaal afgelopen zijn…
  Mijn moeder zei: vier maar een feestje als het kan, de sores komt vanzelf.

 6. paul schreef:

  goed besluit!