De twee belangrijkste dagen in je leven
zijn de dag dat je werd geboren
en de dag dat je ontdekte waarom
(Mark Twain)

Stel jezelf de volgende vraag:
‘Wat zou ik doen als ik niet bang was ?’
En doe dat dan
(Sheryl Sandberg)

‘Totdat we samenvallen’, een muziekvertelling over de zoektocht naar je eigen stem.

Hoe vind ik zin en richting in een wereld die me langs alle kanten uit elkaar trekt? Kan ik mijn zwaktes beschouwen als richtingaanwijzers op mijn pad? Hoe leer ik luisteren naar mijn enige, eigen stem? Hoe vind ik mijn ware roeping ?

Als ik tegen mijn natuur inga, straft mijn lichaam me daar genadeloos voor af. Stapje voor stapje ga ik op zoek naar de best mogelijke manier om mijn leven in te richten, met daarbij één zekerheid: Ergens vanbinnen weet ik maar al te goed wat goed is voor me. Met de muziekvertelling hopen Ine en Sebastiaan mensen mee te nemen naar een stil plekje. Om van daaruit als toeschouwer naar ons en elkaars leven te kijken. Even op de rem gaan staan, om dan de controle over het stuur weer over te nemen.

Op vrijdag 5 oktober zijn Ine Verhaert en Sebastiaan Simoens te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen, met de voorstelling ‘Totdat we samenvallen. De voorstelling gaat over het maken van keuzes.

Ine Verhaert weet wat ze wil. Eindelijk. Na een opleiding Latijn-Wetenschappen, één week communicatiewetenschappen, drie jaar communicatiemanagement, zeven maanden vrijwillige stage in een tv-productiehuis, vijf jaar Radio aan het Rits, een passage bij Het Geluidshuis, zeven maanden op het verlaten eiland El Hierro en drie maanden als copywriter in een reclamebureau, besluit ze in 2016 om als zelfstandige aan de slag te gaan. In 2018 richt ze samen met Sebastiaan Simoens Collectief Ablatief vzw op, waarbinnen ze als schrijfster/theatermaakster haar kinderdromen waarmaakt. Zo maakt ze het mogelijk om haar professionele leven volledig naar haar hand (en hart) te zetten, waardoor ze ’t gevoel heeft dat haar puzzel helemaal in elkaar valt.

Sebastiaan Simoens werkte als muziekleraar en begeleidde workshops songwriter en zang. Maar er knaagt iets. In 2012 laat hij alles achter en vertrekt hij naar Amerika voor een lange reis. Met honderd vragen en zonder plan. Negen maanden later komt hij terug met één antwoord: ‘Mijn eigen muziek maken’. Samen met Ine is hij stichter van Collectief Ablatief vzw.

Praktisch: Vrijdag 5 oktober 2018 van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen.

Categorieën: Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk