In een voortdurende poging van de Chinese bezetter van Tibet om religie en cultuur in Tibet te vernietigen, is het Tibetaanse schoolkinderen en studenten in Tibet tijdens de schoolvakantie verboden deel te nemen aan religieuze activiteiten. Een onderwijsambtenaar in de historische hoofdstad Lhasa zegt dat in de Chinese staatskrant Global Times. De studenten moeten een overeenkomst ondertekenen waarin staat dat ze niet om het even welke vorm van godsdienstige activiteit deel te zullen nemen.

Door deze en andere maatregelen wil China de invloed van de verbannen spirituele leider de Dalai Lama op de Tibetanen verminderen. China noemt de Dalai Lama een wolf in monnikspij die uit is op volledige autonomie van Tibet. De in India wonende spirituele leider ontkent dat en wil de onderhandelingen met China over een beperkte autonomie weer heropenen.

China beweert dat Tibet al vele eeuwen deel uitmaakt van zijn grondgebied. De aanwezigheid van veiligheidstroepen in Tibet is aanzienlijk toegenomen na het uitbreken van de rellen tegen Peking in Lhasa in 2008 en de verspreiding ervan in Tibetaanse bewoonde gebieden in West-China.

Bron BNN.

 

Categorieën: Dalai Lama, Mensenrechten, Politiek, Boeddhisme, Onderwijs
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu