Voor zijn training in oplettendheid kijkt Chef elke dag en paar keer naar het NOS-journaal op de Nederlandse televisie. Als de eindgong klinkt en de nieuwslezer de kijkers een mooie dag wenst, moet Chef minimaal vijf onderwerpen op kunnen noemen die hij zojuist gezien heeft. Dat heeft hij zichzelf opgelegd.

Van het Journaal van vanmorgen weet hij zich nog te herinneren- enkele uren na de uitzending, dat in Duitsland een Syriër is gearresteerd die van plan was aan aanslag te plegen, dat code geel wegens dichte mist was afgekondigd, dat het dodental in Haïti  was gestegen tot boven de duizend en dat Clinton met Trump een debat had gevoerd. De bijbehorende beelden weet Chef ook nog te produceren.

Die van Clinton en Trump vond hij het schokkendst. Trump wil de grenzen sluiten voor moslims, vluchtelingen en Mexicanen, noemt mensen varkens en vrouwen ziet hij als lustobject die je zo maar ongestraft tussen de benen kunt grijpen. Het zijn maar woorden, zegt Trump daarover. Bill Clinton, de man van Hilary, voegde de daad bij het woord, zei de republikein, en had-getrouwd met Hilary, buitenechtelijke affaires met enkele vrouwen. Hij werd zelfs beschuldigd van aanranding en verkrachting. Wat is nou erger, zei Trump, woorden, gedachten of daden.

Chef vindt Trump een psychopaat, een gevaar voor zichzelf en anderen. Voor de wereld. Voor Hilary moet de aanval van Trump- het inzetten van de affaires van Bill, een verschrikking zijn geweest. Maar ze bleef maar lachen, een plastic glimlach. Gadegeslagen door vier vrouwen die slachtoffer van Bill zouden zijn. De weg naar de macht is geplaveid met vernedering, leugens, beschuldigingen, verzinsels en onmacht.

vlag usaBIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen Chef corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Good-evening! boeddhisten in de Lage Landen

 1. Sjoerd schreef:

  Het idiote is, dat van de totale groep ECHTE SLACHTOFFERS van seksueel misbruik en geweld slechts 3% door de psychische en fysieke toestand als gevolg daarvan, in staat is om aangifte te doen.
  Daarom vindt er zo weinig rechtsopvolging plaats. (Ook in boeddhistische kringen.)

  Hier werden door Trump 4 vrouwen getoond, waar wel rechtsopvolging heeft plaatsgevonden, maar waar geen spoor van bewijs is gevonden.
  Het speelde in de republikeinse campagne tegen de Clintons en de democraten van destijds.

  Alle echte slachtoffers over de hele wereld worden hiermee niet meer serieus genomen.