Vaak als ik laat in de middag van de manueel therapeut kom om de artrose te lijf te gaan besluit ik om in de Kloosterbunker te koken maar de auto rijdt toch even later de drive van de Mac op. De bestelling- friet, salade, milkshake, eet ik altijd in de auto op de parking op omdat meeuwen en kraaien en andere grote vogels dan naast een portier zitten en bedelen om een hapje. Ik geef ze nooit iets want vet eten is ongezond. Maar die vogels zijn prachtig.

Ik rijd naar het hamburgerrestaurant via de McDrive. Bij een paal met een microfoon erin plaats ik mijn bestelling. Er zijn twee van die palen, twee McDrives ook. Gisteren vroeg ik bij het afrekenen aan de jonge vrouw die mij hielp hoe zij weet dat ik die bestelling had geplaatst, er komen zoveel auto’s voorbij haar. We maken een foto van u, antwoordde ze. Dan zal ik voortaan maar lachen, zei ik. Ze lachte. Niet alleen de bestelling wordt opgenomen, ook de klant.

Vanmorgen belde ik met de manager van de vestiging van de Mac waar ik gisteren was. ‘Maakt u foto’s van uw klanten en wat gebeurt er met die foto’s’, vroeg ik hem. ‘Als u bestelt maken we een screenshot,’ zei de manager. ‘U bedoelt een foto,’ vroeg ik. Ja, zei de manager. ‘En wat gebeurt er met die foto’s,’ vroeg ik. ‘Die worden na het afrekenen direct vernietigt,’ sprak de manager. ‘Blijven ze niet ergens zweven en weet de Autoriteit Persoonsgegevens hier van?’ ‘Ze blijven nergens zweven en voor het andere verwijs ik u naar MacNederland,’ zei de manager.

MacNederland was onbereikbaar.

De manager zei ook nog dat er alleen opnames van klanten wordt gemaakt bij vestigingen waar ze twee of meerdere praatpalen hebben.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd. Of te twijfelen aan het nu. Of gepensioneerde uitvreter te worden.

 

Categorieën: Joop Hoek, Voedsel, Columns
Tags: , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Het jaar 2019 – dag 198 -Mcfoto

  1. Ruud van Bokhoven schreef:

    Nooit meer bij de mac eten Joop met deze dubieuze antwoorden, ook wat je gezondheid aangaat, want vet is niet alleen slecht voor de gezondheid van een vogel.

  2. Joost schreef:

    Ja Joop, ben het eens met van Bokhoven,en niet alleen om de dubieuze andwoorden. Of dat vet eten niet goed voor je is, maar vooral de politiek die ze bedrijven.

Menu