Het valt me de laatste tijd op dat bananen zo gauw overrijp zijn, ze rotten bij wijze van spreken al in de folder van de winkel.

Ik kan me van vroeger wel herinneren dat een banaan langzaamaan rijper werd. Tegenwoordig maakt het niet uit of je ietwat groenige exemplaren koopt om ze langer vers te houden en in welke supermarkt of bij welke groenteboer. Biologisch, vers of ingepakt. Binnen een paar dagen vertoont de schil bruine vlekken en als dat niet het geval is heeft de vrucht zelf rottingsverschijnselen. Is dit fruit aan het degenereren, zoals ook de mens? Is de UVD voorbij?

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Natuur, Joop Hoek, Voedsel, Columns
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Het jaar 2019 – dag 155 – bananen

  1. Joost schreef:

    Inderdaad Joop dit is ook weer een van die kleine tekens aan de wand. We zijn bezig ons zelf in te halen, als je begrijpt wat ik bedoel. En om bij de achterblijvers te blijven , koop ik allang geen bananen meer.