Bertus de Kauw heb ik al een week niet gezien in de halfdode boom tegenover de Kloosterbunker. Is er onraad? Twee arbeiders in oranje overalls wroeten in de aarde onder het plaveisel. Is het boeddhisme in de uitverkoop? Verdwijnt het boeddhisme als de wereld vergaat?

Een zieke vrouw ziet uit naar haar dood met een spuitje, komende vrijdag 16.00 uur. De tijd huilt maar kan de tijd niet stilzetten.

Moedig voorwaarts!

Werk in uitvoering.

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Joop Hoek, Boeddhisme, Columns
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Het jaar 2019 – dag 51 – storing

  1. Jacob van Keulen schreef:

    De tiid hâldt gjin skoft en dêrom dogge wy dat mar(Fries voor de tijd houdt geen pauze en daarom doen wij dat zelf maarl