In het Bunkerappartementengebouw is een inpandige weedkwekerij ontmanteld. Er wordt onder de bewoners nauwelijks over gesproken. Laatst hoorde ik een burgemeester op de tv zeggen dat honderd planten -in een woonhuis, al goed zijn voor een opbrengst van 128.000 euro per jaar. Vaak trekken drugscriminelen in in door anderen gehuurde woningen, maar dat was hier niet het geval. Met vervalste papieren was het huurcontract aangegaan.

De politie loerde al langer op deze kwekers. Ongeveer drie maanden geleden controleerde een monteur van Stedin- de meterleverancier, na een tip, op een lager gelegen etagewoning of er daarboven illegaal stroom werd afgetapt.

Je weet niet wat je ziet als zo’n kwekerij wordt ontmanteld. In een middag tijd lagen er wel zo’n zeventig volle vuilniszakken met aarde op het plein voor het Bunkergebouw. Een dag later nog zo’n berg, maar nu met hout, stellingen, verduisteringsgordijnen en verpakkingen van lampen. Ik begrijp niet dat het gebouw niet is bezweken onder die massa aarde.

In mijn hippietijd was ik zelf ook weedkweker- voor eigen gebruik. Op het balkon stonden vijf planten die de geestelijke sfeer onder mij en mijn vrienden aanzienlijk verhoogde, weet je wel. We paften wat af.  Mijn ouders prezen me altijd om die mooie ‘geraniums’.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Het jaar 2018 – de driehonderdenvijfentwintigste dag – weed kweken

  1. Paul de Jager schreef:

    Haha, leuk, die uitsmijter met complimenterende ouders!