In een mooie zomer kunnen we van de natuur genieten. Maar de natuurlijke kracht van ons eigen leven kan door een burn-out worden aangetast. Uit eigen ervaring weet ik dat de genezende werking van de natuur ook de beste therapie is tegen een burn-out.

In het vorige artikel noemde ik Pierre Teilhard de Chardin die in zijn wetenschappelijke werk als paleontoloog de menselijke samenhang met de natuur aantoonde. In mijn nieuwe boek ga ik hierover in gesprek met Pierre Teilhard de Chardin.

Alle stoffelijke elementen zijn in ons menselijk DNA als een levensvoorwaarde aanwezig. In hun wezen zijn deze elementen dus al menselijk.

Vanaf het allereerste begin van hun bestaan streven onze stoffelijke elementen al naar samenhang. Waterstof en zuurstof zoeken elkaar op en vormen water, natrium en chloor trekken elkaar aan en worden zout.

De natuurlijke samenhang wordt steeds sterker en komt tot leven in de planten waar het tot een bevruchting komt van de zaden. Op een nog hoger niveau ontwikkelt zich een samenhang door geslachtsgemeenschap, die uiteindelijk leidt tot het ontstaan van de mens.

Bij de mens begint een fasesprong naar vrijheid en bij zijn geslachtsgemeenschap ontwikkelen zich trekken van liefde. Uiteindelijk kan deze liefde de geslachtsgemeenschap overstijgen als een liefde voor zichzelf en heel ons bestaan in de natuur.

Dan is de liefde een allesomvattende spirituele kracht die ook genezend werkt. De natuurgeneeswijze maakt hier gebruik van. De therapeutische kracht van de natuurelementen wordt ook door de farmaceutische industrie aangewend bij de bereiding van medicijnen.

De liefde voor de natuur is een spirituele geneeskracht die een burn-out kan voorkomen. Uiteindelijk is de natuur onze enige levensbron.

Categorieën: Paul de Blot, Columns
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op De Blot – De liefde voor de natuur als spirituele krachtbron

  1. Nicole Mulders schreef:

    Interessant stuk. En leuk om u hier te lezen.