Harry, prins van Wales, trouwt morgen op een eiland hier niet ver vandaan met zijn lief Meghan Markle. Hij is van eeuwenoude koninklijke bloede, de tv in het buitenland besteedt zelfs aandacht aan het huwelijk. Harry verlaat morgen zijn paleis en begeeft zich in een koets onder het volk. Hij maakt kennis met mensen die arm, alleen en ziek zijn, lijden onder het leven.

Ongeveer 2600 jaar geleden verliet een andere prins, Siddhartha geheten, ook zijn paleis, maakte kennis met het lijden van de mensheid, en keerde in tegenstelling tot Harry nooit meer terug in het paleis. Hij besloot er iets aan te doen, aan dat lijden. En daar beleven we vandaag de dag nog veel plezier aan.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu