Uitzendbureaus discrimineren. Als je als werkgever vraagt of ze geen werknemers met een Turkse achtergrond willen sturen, doen ze dat. Dat kwam aan het licht na onderzoek van een consumentenprogramma. De bureaus hebben beterschap beloofd, gaan hun personeel trainen om geen onderscheid te maken. De overheid gaat dat controleren.

Het Boeddhistisch Dagblad neemt de proef op de som.

Tring, tring.

Met uitzendbureau Geestendodend, goedemiddag.

Ja, hallo, met Pruimstra van de uitgeverij Kromzigt.

Goedemiddag, wat kunnen wij voor u betekenen?

Ik heb twee gekwalificeerde drukkers nodig, echte vaklui, voor een paar maanden maar zicht op een vaste betrekking.

Ik kijk even in het systeem, een ogenblikje. Ja, dat gaat wel lukken, het zijn prima vaklui.

Ik heb daar nog een vraagje over. Het is erg druk hier, we hebben geen tijd te verliezen, is het mogelijk dat u geen boeddhisten stuurt. Die zitten vaak op hun kussen en sommigen mummelen vreemd. Ik bedoel, ze zijn nogal traag en geestelijk niet helemaal fit. Soms zijn ze raar gekleed of hebben ze een kralenketting om.

Meneer Pruimstra, het is zo dat wij niet mogen selecteren op ras of geloof en geslacht. Maar ik begrijp uw wens wel. Ik woon zelf dicht bij een boeddhistisch centrum en ik word gek van die gezangen en wierook. En omdat het boeddhisme geen godsdienst is, kan ik aan uw wens gehoor geven. We sturen geen boeddhisten.

Dank u wel, nog een prettige dag.

Klik.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk