Het zal u als lezer van mijn columns- eigen waarnemingen, wel zijn opgevallen dat ik redelijk veel tv kijk. Alleen de publieke zenders en de BBC en Ons, de ouwe lullen televisie. Ik doe dat om als journalist bij te blijven en de krant op orde te houden. Naar Ons kijk ik voor m’n plezier.

Soms val ik in de commercials in afwachting van het nieuws. Vroeger werden die commercials gevoed met half ontklede vrouwen, en tegenwoordig mannen in ondergoed en/of auto’s die slim zijn. Ook wordt ontbijtkoek aangeprezen.

Wat ik schokkend vind zijn commercials waarin geweld wordt gebruikt. Ik meen van een digitale spullen verkoper en een bouwmarkt. Er wordt in die commercials mensen in het gezicht geslagen en iemand met z’n hele hebben en houwen naar buiten gesodemieterd als hij een verkeerd woord gebruikt. Ik meen ‘concept’. Ik begrijp niet dat de reclamecodecommissie die commercials niet verbiedt. In films met gewelddadige inhoud en/of seks en hard woordgebruik staat vooraf te lezen: ouderlijk toezicht aanbevolen. Als het om geld verdienen gaat wordt niemand gewaarschuwd. Je slaat geen mensen, ook niet in commercials. Weg met die rotzooi. Hoe walgelijk.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer.

Categorieën: Joop Hoek, Media, Columns
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk