Gisteren was ik bij een vriend om te mediteren. Mijn vriend zei dat hij laatst iemand voor wie het lijden ondraaglijk wordt, had doorverwezen naar de coöperatie Laatste Wil, waarbij meer dan 23.000 mensen zijn aangesloten in de verwachting via deze coöperatie aan een dodelijk middel te kunnen komen (kopen) waarmee ze op een door hun zelf  te bepalen tijdstip en zonder de hulp van anderen hun leven kunnen beëindigen. Het openbaar ministerie stak daar een stokje voor, hulp bij zelfdoding is strafbaar volgens de Nederlandse wet. De coöperatie zal wel een snelle en pijnloze dood sterven nu het de verwachting van velen niet waar kan maken.

Ik vertelde mijn vriend dat er suggesties zijn om leden van de Laatste Wil deel te laten nemen aan een protestmars naar Den Haag  om daar de politici te beïnvloeden en nieuwe wetgeving te maken.

Mijn vriend die sneller denkt dan het geluid: ‘Dat wordt dan een echte dodenmars’.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer.

 

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk