De coöperatie Laatste Wil (CLW) stopt voorlopig met het verstrekken van informatie en het leveren van poeder waarmee een eind aan het leven kan worden gemaakt. In april zou meer dan duizend leden de mogelijkheid worden geboden het middel aan te schaffen en te bewaren tot dat ze het naar eigen inzicht willen gebruiken. Maandag heeft het bestuur een gesprek met het Openbaar Ministerie dat de coöperatie als een mogelijke criminele organisatie beschouwt omdat het hulp bij zelfdoding zou verlenen.

Bestuurslid Petra de Jong kondigde gisteravond in het actualiteitsprogramma Nieuwsuur de opschortende activiteiten aan. CWL stelt zich op het standpunt dat zij niets doet wat buiten de wet valt. Het OM heeft de coöperatie opgeroepen al haar activiteiten te staken.

Vorig jaar maakte CLW bekend een poeder te hebben gevonden waarmee op een humane wijze een eind aan het leven zou kunnen worden gemaakt. Zonder tussenkomst van een arts of hulpverleners. De naam van het middel is door CLW niet vrijgegeven, maar het zou gaan om een conserveringsmiddel dat ook in de levensmiddelenindustrie wordt gebruikt. De fabrikanten van het middel hebben al aangekondigd niet meer aan particulieren te zullen leveren.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk