Startsein voor de comeback van de Amsterdamse Gele.
Op maandag 20 mei start in Hal West (De Hallen Amsterdam) een bijzonder project: de terugkeer van een vergeten stadsgewas — de Amsterdamse Gele Komkommer. Een initiatief dat een concreet voorbeeld is van het herstel van de korte keten. Het laat zien dat historische groente variëteiten opnieuw een plek in de korte voedselketen van de stad verdienen.
Een iconisch erfgoed product opnieuw verbouwd én gegeten. De gele komkommer was ooit een bekend product op de Amsterdamse markten, maar raakte in de vergetelheid. Nu wordt dit ras met vereende krachten opnieuw geïntroduceerd.
De ambitie: de gele komkommer lokaal verbouwen, verwerken én daarmee werken aan herstel en behoud van culinair erfgoed.
Proeverij, gesprek en productlancering
- Tijdens de bijeenkomst op 20 mei:
- lancering van het herintroductie project
- gesprek over voedseldiversiteit, zaad soevereiniteit, lokaal erfgoed en biodiversiteitproeverij van gele komkommer
Dit project is een initiatief van Food Council MRA, in nauwe samenwerking met Voedselpark Amsterdam, Slow Food, Mijn Stadstuin, Jan Velema, Kesbeke, Wereld Groentetuintjes.
Toegang is gratis. Aanmelden via: www.halwest.nl
Geef een reactie