Boeddhisten en anderen die een bezoek aan Thailand plannen, moeten zeker niet vergeten om in de verspreid over het land liggende attractieparken/hellentuinen  de gruwelijke sculpturen te gaan bekijken. Ze laten zien wat er gebeurt als je goede zeden en boeddhistische beginselen aan de kant zet. Hellen wachten je dan. Weer wat anders dan op je kussen afwachten.

Het rooms-katholieke vagevuur is niets vergeleken met deze boeddhistische Thaise hel, meer bekend als Naraka. De parken zijn populaire attracties waar ouders hun kinderen laten zien wat er met ze gebeurt als ze de boeddhistische leer veronachtzamen. Alleen mensen met een sterke maag kunnen deze beelden in 3-D  zonder problemen aanschouwen, voor kinderen zijn ze werkelijk verschrikkelijk om te zien.

De Wang Saen Suk Helletuin, anderhalf uur rijden van Bangkok, is de grootste van deze themaparken. In oranje gewaad geklede monniken houden vanuit de aangrenzende boeddhistische tempel toezicht houden op dit morbide sculpturenpark. Maar de echte baas is de ‘Heer van de Dood’ genaamd Phya Yom, die de daden van de onlangs overleden mens weegt. De goede worden gegrafeerd in een gouden grootboek en de slechte zijn als krassen op een stuk hondenleer. Wegen de slechte zwaarder dan wordt een straf opgelegd voordat de wedergeboorte plaats vindt.

In de tuin worden bezoekers geconfronteerd met beelden van zondaars van wie vogels organen uit hun lichaam hebben gescheurd of die met machetes aan stukken zijn gehakt. Aan alcoholisten wordt kokende olie geserveerd. Van een leugenaar is met een grote tang de tong uitgetrokken. Een vrouw die een abortus heeft ondergaan is geperst in een bankschroef. Van sommige mensen (beelden) is de huid afgestroopt, zondaars worden gekookt in borrelende ketels. En zo gaat het maar door. Er is ook een hoopvolle boodschap in de tuin aan te treffen. ‘Verdiensten verzamelen in dit leven zal u helpen de duivel te verslaan in een volgend leven’,  staat op een bordje te lezen.

 

Categorieën: Achtergronden, Opmerkelijk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

5 reacties op Welkom in de boeddhistische hel

 1. Yolanda van den Berg schreef:

  De Boeddhisten in Birma trekken zich duidelijk niets aan van deze Hellen

 2. G.J. Smeets schreef:

  Zoals de Dalai Lama al zei: “kindness is my religion.”

 3. Aimé schreef:

  Niks nieuws toch? Jeroen Bosch liet ons ook al smullen van zulke ziekelijke morbiditeit….

 4. pascal versavel schreef:

  Als ik mij goed herinner zijn deze hellen tijdelijke verblijven en geen eeuwige

 5. Ujukarin schreef:

  Correct. Als een wezen in de hel Kshitigarbha tegenkomt dan wordt het proces van zuivering versneld; de Theravada-versie van dit Mahayana-concept zou zijn de Boeddha-die-Ambrosia-nectar uitdeelt in de hel-weergave in het Levenswiel (Bhavacakra).

  With folded palms,