‘Zingen opent ons hart en brengt vreugde. We zingen mantra’s in het Sanskriet en Tibetaans. Dit heeft invloed op ons lichaam en onze geest en brengt ons in diepe meditatie. Op deze avond breng ik mijn devotie en liefde voor India door het zingen van mantra’s. Dit creëert een gevoel van samenhorigheid en universele liefde in ons.’

Op vrijdag 5 juli is Julie Fogel te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen.

Ze brengt Dhrupad (klassieke devotionele Indiase zang) en zingt mantra’s met het publiek. Ze begeleidt zichzelf en de aanwezigen op traditionele Indiase instrumenten (o.a. tanpura).

Jaya’s pad van devotionele zang startte tijdens haar eerste ontmoeting met India in de Babaji ashram. Ze voelde meteen dat devotionele zang de weg is die ze te volgen had. Jaren van verdieping volgden. Ze studeert sinds 2012 klassieke Hindoestaanse zang in India. Sinds 2016 studeert ze bij haar leraars, de Gundecha brothers Dhrupad (klassieke Indiase zang). Ze verblijft de laatste 11 jaar meestal in India en Nepal voor haar studies. Ze leidt een leven van eenvoud en studie van de oudste traditionele Indiase muziekvorm Dhrupad. Op deze avond wil ze in Ehipassiko haar grote passie delen met anderen.

Praktisch: Vrijdag 5 juli 2019 van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen

Categorieën: Achtergronden, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk