Het woord ‘mantra’ is afkomstig uit het Sanskriet. Het komt van ‘manasah’ (geest) en ‘tra’ (bevrijding). Een mantra is een reeks woorden die samen een gedicht vormen. Het doel van het chanten of reciteren van mantra’s is dus geestelijke zuivering.

Mantra’s hebben een oeroude, genezende werking op zowel lichaam als geest. Door het zingen van repetitieve klanken die ons diep vanbinnen raken wekken we een neutrale staat van zijn op, zonder gedachten of emoties. Hierdoor komen we dichter bij onszelf. We worden ons bewust van de stilte in onszelf. De vibraties en klanken van mantra’s dringen diep in ons binnen, vullen ons hart met liefde en creëren een heilige atmosfeer vol vertrouwen en eenheid binnen de groep. Ook voor wie een zangdrempel heeft staat de deur open om in stilte te genieten van dit wonderbaarlijk moment.

Op vrijdag 28 juni is Wouke Daki te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen.

Ze brengt hindoeïstische en boeddhistische mantra’s en begeleidt zichzelf en de aanwezigen op gitaar. Wouke is reeds verschillende jaren een graag geziene gast in Ehipassiko. Een mantra avond met haar en haar partner Joachim is een bron van helende stilte en sereniteit temidden van de gekte van deze wereld.

Wouke: ‘Ik ben 15 jaar vertrouwd met het zingen van mantra’s. Deze begeleid ik met de gitaar. Door het zingen van mantra’s raakte ik sterk geboeid door oosterse filosofie. Persoonlijke ervaringen en de juiste mensen op mijn pad zorgden ervoor dat deze vorm van kunst een deel van mijn leven werd. Het zingen van mantra’s bracht mij dichter bij mijn hart. De rust en tevredenheid die ik voel deel ik graag met anderen. Alles is fijner als het samen kan. Fijn elkaar gauw te mogen ontmoeten.’

Praktisch: Vrijdag 28 juni 2019 van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen.

Categorieën: Achtergronden, Boeddhisme
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk