Schrijf je eigen verhaal
Heel je leven

Waarom ben je hier? Welke taak heb je in dit leven en wat is de stem in jou die gehoord wil worden? Wat houdt je nog tegen om wat oud is los te laten en je over te geven aan het nieuwe? Met de pen zoeken we antwoorden op onze levensvragen, en we onderzoeken wat ons nog tegenhoudt om het leven te leiden dat bij ons past.

Joey Brown

Joey Brown: ‘Bij aanvang van de dhammatalk zal ik je uitnodigen om samen met mij de pen neer te zetten voor een korte schrijfmeditatie ‘Van punt naar oneindigheid’. Ik laat je ervaren hoe de beoefening van schrijfmeditatie je vertrouwd kan maken met begrippen als leegte en stilstaan en hoe je jezelf kan openen voor oneindige mogelijkheden en een nieuw begin. De antwoorden die je zoekt zitten klaar in jou, evenwel diep verborgen onder ‘ruis’ en afleiding, onder oude overtuigingen, patronen, angsten of blokkades. Met de pen ga je stap voor stap al die laagjes afleggen, en je herinneren wie je bent. Je gaat recht naar die diepste kern in jezelf, de enige plek waar echte transformatie kan plaatsvinden. Je maakt je ware verhaal zichtbaar, en zo heb je de sleutel in handen om voortaan het leven te leiden dat jij wil.’

Thema’s van deze avond: angst voor leegte en nieuw begin en wakker worden in je verhaal. Als de tijd het toelaat wordt nog even ingaan op zoiets als (schrijf)blokkade en hoe je die kan ontmaskeren en opheffen. Joey: ‘Ik creëer ruimte voor je vragen, en ik werk met de thema’s en vragen die zich in het moment aandienen. Je hoeft geen enkele schrijfervaring te hebben. Schrijfmeditatie is voor iedereen.’

Op vrijdag 19 april 2019 is Joey Brown te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen.

Joey Brown is schrijfcoach, (hoog)gevoelig mens en begeleider van bewustwordingsprocessen. Meermaals per jaar organiseert ze schrijf- en stilteretraites in België en op het Griekse eiland Ikaria, waar ze sinds enkele jaren woont. Met de retraites schept ze telkens een veilige ruimte waarin je helemaal bij jezelf en met je schrijven kan zijn, zodat wat gevangen zit of gezien wil worden bevrijd kan worden en in beweging komt. Haar belangrijkste ‘tool’ is schrijfmeditatie, een door haarzelf ontwikkelde methode van zelfreflectie.

Joey is auteur van het boek ‘Schrijven naar Bewustzijn, Ontdek je ware verhaal’ (verschijnt in mei 2019 bij Gottmer/Altamira, Haarlem).

Praktisch: Vrijdag 19 april 2019 van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen.

Categorieën: Achtergronden, Boeddhisme
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk