Al jaren worden in de Shunkoin-tempel in Hanazono, Kyoto, Japan, huwelijken voltrokken tussen mensen van hetzelfde geslacht, voornamelijk buitenlanders. In Japan is het niet-gebruikelijk dat LGBT’ers- een Engelse afkorting die staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender- met elkaar in het openbaar in de echt verbonden worden. Ook niet in boeddhistische tempels.
Plaatsvervangend hoofdpriester Taka Zenryu Kawakami –zelf geen homo- maakte voor het eerst contact met de homoscene toen een vriend hem opbiechtte homo te zijn. Tot die tijd gedroeg hij zich behoorlijk discriminerend tegenover deze groep mensen. Vanaf dat moment veranderde zijn opstelling en inzichten over LGBT-personen. Kawakami studeerde religiewetenschappen en psychologie aan de Arizona State University en woonde ongeveer acht jaar in de VS. In 2004, keerde hij terug naar Japan om te beginnen met zijn leraarsopleiding.
In 2007, Kawakami was toen al officieel plaatsvervangend hoofd van de tempel in Shunkoin, begon hij met het aanbieden van zazen meditatie aan buitenlanders. De eerste die hem vroeg of hij ook huwelijksceremonies tussen leden van hetzelfde geslacht voltrok was een vrouw uit Spanje. Hij bestudeerde teksten binnen het Mahayana boeddhisme en kwam tot het oordeel dat zo’n ceremonie niet strijdig is met de leer van de Boeddha. Een van de redenen om ja te zeggen tegen het verzoek was ook dat dat zou leiden tot meer acceptatie in de Japanse samenleving. In Japan is er geen religieuze druk van groepen als christelijke conservatieven. Maar Japanners stellen de heteroseksuele aard als norm, dat maakt het moeilijk om er te leven als LGBT persoon. Kawakami zoekt ook de openbaarheid en houdt lezingen over de opstelling van zijn tempel. In 2015 zijn vijf paren in de echt verbonden.