De Dalai Lama heeft India en China opgeroepen de vrede tussen beide landen te handhaven, en als broer en zus naast elkaar te leven. De Dalai Lama zegt van India, waar hij woont, te houden. Ook omdat er vrijheid is in dit land, waardoor hij meer met anderen kan delen.

Waar geen vrijheid is, is dat niet het geval, zegt de Dalai Lama. De monnik wordt door China als een gevaarlijke separatist beschouwd. Over China zegt de spiritueel leider dat op basis van de wens van de inwoners van dat land de communistische partij van China een democratiseringsproces zou moeten volgen. De Dalai Lama stelt zijn eigen Tibetaanse gemeenschap in ballingschap- buiten het door China bezette Tibet, als voorbeeld van een gemeenschap waarin democratische beginselen de basis zijn. Een vrije pers is volgens hem belangrijk om mensen te informeren over de werkelijkheid.

De oproep tot vrede kwam te midden van de impasse tussen de Indische en Chinese aanspraken op Doklam. Chinese troepen werden langs de grens met Doklam, waar wegen worden gebouwd, tegengehouden door de het Indiase leger. China zegt dat als de situatie uit de hand loopt het tegenmaatregelen zal nemen om haar claims op dat gebied zal opeisen.

Bron BNN. Omslagfoto Bianca Visser.

 

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Categorieën: Dalai Lama en Nieuws Tags: China, India, oproep, Tibet en vrede 

Reageren is niet meer mogelijk

Menu