Varkens in Nood heeft Supermarkt Dirk vanwege de verkoop van onrechtmatig geproduceerd varkensvlees voor de rechter gedaagd. De zitting vindt plaats op dinsdag 23 mei in Haarlem. Varkens in Nood hoopt op een baanbrekend vonnis.

Varkens in Nood eist dat deze grootgrutter op korte termijn stopt met de inkoop van onrechtmatig geproduceerd varkensvlees en overstapt op vlees dat tenminste één ster van het Beter Leven keurmerk heeft. Het is voor het eerst dat een supermarkt zich in de rechtszaal voor het beleid jegens de dieren moet verantwoorden.

Gangbaar vlees in strijd met de wet

Volgens Varkens in Nood is er in de Nederlandse varkenshouderij sprake van 120 misstanden[1], waarvan een groot deel in strijd is met de wet. Dit onrechtmatig geproduceerd vlees vindt onder andere zijn weg naar de schappen van Dirk van den Broek. In 2011 was Dirk de eerste Nederlandse supermarktketen die beloofde dit varkensvlees vervangen zou worden door varkensvlees met het Beter Leven keurmerk één ster. Anno 2017 verkoopt Dirk evenwel nog volop varkensvlees dat niet conform de wet geproduceerd is.

Supermarkten zijn volgens Varkens in Nood deels verantwoordelijk en medeaansprakelijk voor het dierenwelzijn in de varkensstallen. Zij vormen de machtigste schakel in de vleesketen en bepalen of een varken gangbaar gehouden wordt of een wat beter leven krijgt.

Bron Varkens in Nood.

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Dierenwelzijn, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Varkens in Nood sleept Dirk van den Broek voor de rechter

  1. G.J. Smeets schreef:

    Ook voor Varkens in Nood is het devies: Follow the Money. Zet er een onderzoeksjournalist op die achter de geldstroom gaat die supermarkt Dirk met de industriële varkensslachters in beweging houdt.