bosrtv_nl_banner_op_siteDe Boeddhistisch Omroep Stichting (BOS) zendt zondag 21 oktober de documentaire ‘De laatste fase van het leven’ uit. In deze film komen ouderen aan het woord die in de laatste wagon van de levenstrein zitten. Op een dag is hun reis afgelopen en gaan ze dood. Dat lot treft ons allemaal.

‘Mijn religie is leven en sterven – zonder spijt’ zei de Tibetaanse yogi Milarepa. Zomaar ineens heb je een respectabele leeftijd. Worden het gouden jaren of louter zorg om de aftakeling? Hoe behoud je goede moed?

kees korbijn

kees korbijn

Kleurrijke ouderen delen hun lief en leed over deze levensfase. De 86-jarige Rotterdamse musicus Kees Korbijn, die op zes oktober in Rotterdam overleed, een vrolijke alleenstaande vrouw van 79, een kunstenaar die 65 wordt, de tachtigjarige zenmeester Ton Lathouwers  en een vrouw van 85, die dankzij de hulp van haar zoon nog thuis kan wonen. Voor onverschilligheid blijkt geen plaats meer, naarmate de dood meer in zicht komt. Des te meer ruimte is er voor wezenlijke vragen. De dingen kunnen zien zoals ze zijn. Te erkennen wat er is. Om eindelijk zonder toekomstplannen bij de dag te kunnen leven.

De laatste fase van het leven kan een boeiende reis zijn, met steeds duidelijker zicht op waar het in een mensenleven om draait en wie je zelf eigenlijk bent.

Regie en productie: George Schouten
met: Kees Korbijn, Truus Korbijn, Bob van Persie, Cocky Klinkhamer , Anna Vingerhoets, Ton Lathouwers, Dicky Kisman-de Vries, Edu Kisman, Toeti Kisman, Wilma Blanken, Bernie
eindredactie: Laetitia Schoofs & Babeth VanLoo
© 2012 Boeddhistische Omroep Stichting

De laatste fase van het leven

Uitzenddatum: Zondag 21-10-2012 14:00 – 15:00 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 27-10-2012 09:30 – 10:30 ned. 2

 

 

 

 

http://www.bosrtv.nl/uitzending.aspx?lIntEntityId=1559

Categorieën: Nieuws, BOS-tv en radio
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk