De Tweede Kamerfractie van de VVD stemde in de afgelopen regeringsperiode in slechts 5% voor de dieren. Dat is nog minder dan boerenpartijen CDA (10%) en SGP (20%). De PvdA stemde in van de eerste periode van dit kabinet slechts in 1/3e van de gevallen hetzelfde als de VVD, later werd dit bijna 90%.

PvdD, GroenLinks en SP het beste, VVD het slechtste voor dierenwelzijn.

Stemgedrag vanaf de vorige verkiezing (september 2012) t/m 2016 PvdA geheel in de zak van de VVD “Dit gaan we doenhttps://www.pvda.nl/wp-content/uploads/2012/07/10623-pvda-verkiezingsprogramma-120912.pdf ” stond er in het verkiezingsprogramma van de PvdA:

“De veehouderij moet diervriendelijker. Illegale en dieronvriendelijke praktijken in slachterijen pakken we aan. En we maken een einde aan de verkoop van en de handel in plofkippen in Nederland.” En: “De plezierjacht moet worden verboden.”

Hier is vrijwel niets van terecht gekomen, ondanks dat er over dierenwelzijn in het regeerakkoord geen afspraken waren en ondanks dat de PvdA de staatssecretaris voor dierenwelzijn leverde.

Percentage dat de PvdA hetzelfde stemde als de VVD. Dit bericht is een vervolg op een eerder bericht van begin januari. Er was enige kritiek van twee politieke partijen (overigens niet de VVD en de PvdA), vandaar dat alle moties nog een keer zijn nagekeken. De percentages zijn hierna iets veranderd, met name omdat er nu beter rekening is gehouden met dat er tactisch gestemd werd, bijvoorbeeld als men een motie niet ver genoeg vond gaan.

Bron Dier&Recht.

 

Categorieën: Nieuws, Dierenwelzijn, Politiek
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op VVD meest dieronvriendelijke partij (2)

  1. Ardan schreef:

    Lijkt mij een belangrijke reden om in ieder geval niet op de VVD te stemmen…

  2. Piet Nusteleijn schreef:

    Goed. Ik kies voor het welzijn en geluk van alle mensen. Laat me dan maar eerst met de verzorging van de natuur en de dieren beginnen. Basis first! Daarom PvdD!
    Met groet.