The Young Buddhists Association of Thailand (YBAT) heeft de opperste patriarch gevraagd of hij overweegt de controversiële abt Phra Dhammachayo te ontheffen van al zijn religieuze bevoegdheden. Tegen de abt zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd wegens onder meer het witwassen van geld. De abt zegt te ziek te zijn om zich aan de politie over te geven en zijn volgelingen blokkeren de wegen naar de tempel zodat de politie de man niet kan arresteren.

Naast de strafrechtelijke aanklachten is Phra Dhammachayo beschuldigd van het vergaren van rijkdom, hetgeen boeddhistische monniken niet toegestaan is. De politie laat in het midden of en wanneer zij de Dhammakayatempel wil binnengaan om de abt aan te houden. Eerdere pogingen faalden. Van de tempel en het gebied er omheen zijn luchtfoto’s gemaakt die het de politie makkelijk moet maken de ruimte waarin de abt zich bevindt te vinden

Soldaten zullen worden ingezet om te voorkomen dat de volgelingen en monniken de wegen naar de Dhammakayatempel opnieuw zullen blokkeren. De DSI en forensische wetenschappers kunnen dan in de tempel aan de slag gaan om naar bewijsmateriaal te zoeken.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Nieuwe plannen om van witwassen verdachte Thaise abt te arresteren

  1. ananda schreef:

    Een mooi initiatief. Hopelijk haalt het iets uit. Ik volg de situatie al jaren op en ik twijfel als er daadwerkelijk een arrestatie zal volgen. Men is heel erg bang voor rellen en geweld veroorzaakt door de harde en fanatieke kern van Dhammakaya volgelingen. Heel erg spijtig voor alle monniken ( van welke strekking ook )die wel oprecht zijn want men scheert ze nogal snel allemaal over dezelfde kam.