De Zwitserse autoriteiten willen dat een gepland protest door pro-Tibetaanse groepen tegen de Chinese president Xi Jinping eindigt vóór zijn aankomst in Bern morgen. Ze zijn bang voor een herhaling van gebeurtenissen van achttien jaar geleden, toen tijdens een bezoek van de toenmalige Chinese president Jiang Zemin, demonstranten met spandoeken met de tekst Free Tibet de daken van het Zwitserse parlementsgebouw bezetten en eieren naar de president wilden gooien.

De demonstranten mogen tot twee uur voor de aankomst van Xi Jinping in het centrum van de hoofdstad demonstreren. De Tibetaanse gemeenschap in Zwitserland, met 6500 leden een van de grootste in Europa, is akkoord gegaan met een voorstel om buiten het afgezette parlementsterrein- drie blokken verderop, te demonstreren. Ze willen dat de demonstratie een waardig karakter heeft. Xi Jinping voert maandag overleg met de Zwitserse autoriteiten en gaat dinsdag naar de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in Davos.

Amnesty International zegt bezorgd te zijn dat de Zwitserse autoriteiten zwichten voor Chinese druk, ten koste van burgerrechten.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk