Welkom in het Jaar van de Haan! Dit jaar kunnen bezoekers uit alle windstreken hun culinair, cultureel en muzikaal hart ophalen tijdens het vernieuwde Chinees nieuwjaar in Rotterdam. Naast de traditionele kleurrijke parade op en rond de West-Kruiskade – waar de leeuwen, draken en het vuurwerk aanwezig zijn – kent de viering van dit Chinees nieuwjaar ook nieuwe elementen. De Chinese cultuur zal door de hele stad op onverwachte locaties te beleven zijn. Het festivalhart blijft Wijkpark Oude Westen aan de West-Kruiskade en het festival is als vanouds gratis toegankelijk.

Vuurwerkshow

De vierde week van januari – met als hoogtepunt de vuurwerkshow op de 28e – is Rotterdam volgens de organisatoren the place to be. Bezoekers van dit Chinees nieuwjaar kunnen kennismaken met Chinese top chefs, lokale winkeliers die hun waar aanprijzen en traditionele en moderne Chinese activiteiten. Chinese muziek, dans en performances zorgen voor vertier en ook aan de allerkleinsten is gedacht. Voor hen worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals een verhalenverteller die authentieke Chinese sprookjes tot leven brengt.

De viering is toegankelijk voor alle culturen en leeftijden uit de stad. Zo kan er een spoedcursus Mandarijn gevolgd worden, zullen er op diverse plekken exposities zijn en is er een kooktheater met nieuw culinair talent. Er zijn Chinese theeproeverijen, Kungfu optredens en goochelaars. In samenwerking met de Chinese studentenvereniging (Chinese Student Association) van de Erasmus Universiteit, worden naast het openingsfeest op donderdag (26 januari) verschillende activiteiten georganiseerd op de campus.

Zaterdag 28 januari wordt het Chinees nieuwjaar officieel ingeluid met de bekende traditionele ceremonie van het wekken van de leeuw en de optocht langs lokale ondernemers. En wordt het week lang durende festival feestelijk afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. De festiviteiten vinden plaats tussen 23 t/m 29 januari 2017. In de Maasstad is van oudsher een grote populatie Chinezen gevestigd.

Meer informatie: www.rcny.nl Omslagfoto Evert Buitendijk.

 

Categorieën: Nieuws
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk