De wereldberoemde Portugese voetballer Cristiano Ronaldo heeft zich de toorn van boeddhisten op de hals gehaald nadat op zijn Facebookpagina een foto van hem was verschenen waarop te zien is hoe hij met zijn voet steunt op een rand rond een boeddhabeeld. Boeddhisten reageren geschokt op het volgens hen respectloze gedrag van de voetballer. ‘Deze foto treft me diep in het hart, Ronaldo, waarom respecteer je de Boeddha niet, de stichter van een wereldreligie’, schrijft een fan en boeddhist op Facebook.

Een andere fan schrijft dat hij niet had verwacht dat Ronaldo zoveel domheid tentoon zou spreiden. Het is de volgens velen beroemde voet van de voetballer die op het kleine muurtje rust.

Na negen uur online te zijn had de foto al 1,4 miljoen likes op Instagram en 940,381 reacties op Facebook, met inbegrip van 47,677 reacties van mensen die boos reageerden.

In boeddhistische kringen wordt het gedrag van Ronaldo zwaar opgevat. In Birma werd de Fries Klaas Haijtema tot drie maanden celstraf veroordeeld, nadat hij uit een versterker in een boeddhistische ruimte de stekker had getrokken. Hij zei last te hebben van het geluid waarmee een boeddhistische gebedsdienst door luidsprekers op straat te horen was. De Nieuw-Zeelandse bareigenaar Blackwood werd door een Birmese rechtbank tot 2,5 jaar celstraf veroordeeld, omdat hij met en afbeelding van de Boeddha met een koptelefoon op reclame maakte voor zijn bar. Regelmatig worden toeristen op de luchthavens onderschept en teruggestuurd omdat ze bijvoorbeeld een afbeelding van de Boeddha op een arm of been hebben laten tatoeëren.

 

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Sociale media, Opmerkelijk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

4 reacties op Boeddhisten boos op voetballer Cristiano Ronaldo

 1. bart schreef:

  Domme Boeddhisten,….. Ik ken Cristiano Ronaldo vrij goed en hij bied Boeddha zijn voet aan met het verzoek deze te zegenen voor de volgende wedstrijd.

  • kees moerbeek schreef:

   Cristiano, heeft zo te zien twee voeten. Of zijn er twee foto’s een met de linkervoet en een met de rechtervoet op de rand? Op een voet kun je niet lopen, laat staan voetballen.

   Of had Cristiano een blessure aan zijn rechtervoet….?

 2. Petra Klene schreef:

  Ik vraag me echt af waar al die mensen zich druk over maken, een voet op de rand van een Boeddha vijvertje, nou én.
  Waar ik echt raar van stond te kijken waren die malle Boeddha koppen bij Blokker, die zo te zien schedellichting hadden ondergaan om een plantje in het Boeddha hoofd te plaatsen. Na m’n aanvankelijke ergernis haalde ik m’n schouders op, waar maak ik me druk over, als iemand zo nodig zo’n malle geopereerde Boeddha met een half schedeldak eraf met begonia in de vensterbank wil zetten dan doet hij of zij dat maar. Over duizend jaar vinden archeologen resten van al die tienduizenden Boeddha’s van Blokker en van de tuincentra en concluderen dat Nederland in de 21ste eeuw een Boeddhistische staat was…..