Kuud1112 nooit komen uitingen van haat...

Als je geen liefde hebt voor jezelf, voor anderen, dan is alles wat je doet zinloos. Zelfs al verkoop je je bezit, en geef je geld aan de armen. Liefde is: geduldig en vriendelijk, liefde is niet jaloers. Liefde is een ander niet beledigen, niet alleen aan jezelf denken. Geen ruzie maken en geen wraak willen nemen. Liefde is blij worden van het goede, en een hekel hebben aan het kwaad. Door de liefde verdraag je wat er met je gebeurt. Door de liefde blijf je geloven en vertrouwen, door de liefde blijf je altijd volhouden.

Ik hou van liefde. Soms lijkt het wel alsof geweld de norm is. Het gooien van bommen, elkaar vernederen. Er worden complete theorieën opgezet om dat te bewijzen. Misschien is het praktijk, maar liefde is de norm.

Omslagfoto Anne van Veen. ‘Van-hier-naar-daar’.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

7 reacties op Goooodmorning! boeddhisten in de Lage Landen

 1. M-J. schreef:

  Als je geen liefde hebt voor jezelf, voor anderen, dan is alles wat je doet zinloos??? Geen liefde voelen kan een emotie-stoornis zijn. Het is erg kort door de bocht deze mensen als onmensen te beschouwen. Al het goede wat zij doen is juist van grote waarde! Het gaat om de intentie / het gebaar. Niet om het etiket door anderen geplakt.

 2. kees moerbeek schreef:

  M-J, ik lees in goooooodmorning! nergens dat ‘deze’ mensen als onmensen weggezet worden of dat er een etiketje geplakt wordt. Heus!

  https://www.youtube.com/watch?v=RwHar0j_R_c

 3. Paul van Buuren schreef:

  Een stichtelijke tekst in het BD.

  We lezen uit 1 Korintiërs 13: De liefde

  Zonder liefde is alles zinloos

  1 Als je geen liefde hebt voor anderen, zijn je woorden zinloos. Zelfs al laat de heilige Geest je alle talen van de wereld spreken, en ook nog de taal van de engelen.

  2 Als je geen liefde hebt voor anderen, beteken je niets. Zelfs al laat God je zijn boodschap bekendmaken en krijg je van hem al zijn geheime kennis. En zelfs al heb je zo’n groot geloof dat je bergen kunt verplaatsen.

  3 Als je geen liefde hebt voor anderen, dan is alles wat je doet, zinloos. Zelfs al verkoop je je bezit, en geef je het geld aan de armen. Zelfs al sterf je in het vuur, omdat je je leven geeft voor de goede zaak.

  […]

  13 Dit is dus waar het om gaat: geloof, vertrouwen en liefde. Dat moet steeds het belangrijkste in ons leven zijn. Maar het allerbelangrijkste is de liefde.

 4. Hans van Dam schreef:

  Wat is de liefde die een hekel heeft? Die onderscheid maakt tussen zinvol en zinloos, juiste en onjuiste intenties, goed en kwaad? Die moeite heeft met ongeduld, onvriendelijkheid, wraakzucht, egoïsme, onverdraagzaamheid, jaloezie en al die andere menselijke trekjes?

  Het is de liefde die buitensluit.
  De liefde als norm.
  Een menselijk trekje.

 5. Sjoerd Windemuller schreef:

  Ach, ik houd van jullie en morgen zien we weer verder!

 6. Frans-Jozef schreef:

  Mooi gezegd hoor, liefde is de norm. Gaan we doen!