Het Vipassana Centrum Nederland (VCN) organiseert op 13 december in Deventer een symposium om onder andere fondswerving te organiseren om te komen tot een landelijk en permanent vipassana meditatiecentrum. Tijdens het symposium wordt een visie en intentie bekend gemaakt ten aanzien van zo’n vipassanacentrum in Nederland: een vaste locatie doorlopend geschikt voor de beoefening van vipassana meditatie.

Centrale vraag is: Hoe realiseer je zo’n centrum? Wat zijn de randvoorwaarden hiervoor? De Engelse vipassana lerares Christina Feldman zal (in het Engels) uiteenzetten hoe het een en ander tot stand is gebracht bij het Gaia House in Devon, UK. Ook de financiële aspecten zullen besproken worden. En er is een forumdiscussie met yogi’s, leraren in samenspraak met de aanwezigen in de zaal. Iedereen die belangstelling heeft is welkom.

Christina Feldman

Christina Feldman

Verschillende Vipassana Sangha’s in Nederland en ook het Boeddhistisch Centrum Deventer ondersteunen het symposium. Christina Feldman zal ‘’s morgens in het Engels een meditatie leiden. Ook zal zij spreken over het belang van een vipassanacentrum en de uitdaging van de realisatie ervan. ‘s Middags zal er door een panel over verschillende thema’s gesproken worden, waarna er in werkgroepjes, geformeerd uit alle aanwezigen, een visie wordt ontwikkeld en naderhand gedeeld.

Het panel bestaat uit Ank Schravendeel (leraar), Henk Barendregt (leraar), Hans Gijsen (yogi en bestuurder), Karin Videc (yogi, psychiater), Christina Feldman (leraar).

Penningmeester Gerben Hieminga heeft het bestuur verlaten. Als reden geeft hij op dat zijn vaderschap en een drukke baan steeds moeilijker zijn te combineren met het intensieve vrijwilligerswerk. Hieminga: ‘Ik heb daarom besloten meer tijd voor mijn gezin vrij te maken in deze drukke jaren van het vaderschap. Ook ben ik in deze fase van het ontwikkelproces (van het te ontwikkelen meditatiecentrum) niet de juiste persoon op de juiste plaats. Mijn kwaliteiten liggen vooral in het praktisch realiseren van een meditatiecentrum. Het initiatief is echter nog niet in deze fase en er moet nog veel werk verricht worden om draagvlak te creëren en partijen inhoudelijk en financieel aan elkaar te binden.’

Plaats: Boeddhistisch Centrum, Raamstraat 59, 7411CT Deventer Datum en tijd: 13 december 2014, 10:15 — 17:00

 

Categorieën: Nieuws, Vipassana
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk