Vanmiddag is in het Kunstfort Asperen in Acquoi de officiële opening van de expositie Boeddha in de Linie. Waarin werk te zien zal zijn van de vier beeldende kunstenaars Leen Kaldenberg, Airco Caravan, Raoul Deleo en Mark Schalken. De vier werkten in maart en april van dit jaar in een relatieve afzondering in een bunker en atelier in Werk aan het Spoel in Culemborg.

Eerder deze week schreven wij in het BD dat de Dalai Lama op een spirituele wijze te ervaren zal zijn in het Kunstfort Asperen. Dat houdt in dat de spirituele leider van de Tibetaanse boeddhisten natuurlijk niet fysiek aanwezig is, zoals sommige lezers dachten. Zijn geest, en die van andere boeddhistische leraren, waart rond in het fort, zo hopen de organisatoren. Ook is in het fort een groot portret te zien van deze Tibetaanse monnik. Op het moment van de opening heeft de Dalai Lama een ontmoeting met minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. Vanaf morgen is de expositie Boeddha in de Linie voor het publiek te zien.

Het is koud en vochtig in het Kunstfort. Neem warme kleding mee als je de expositie bezoekt.

Categorieën: Nieuws, Boeddha in de Linie
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

5 reacties op Opening expositie Boeddha in de Linie

 1. Hans Parcival schreef:

  Geachte redactie. Dit stond ook in jullie eerdere artikel over het bezoek van de Dalai Lama en de tentoonstelling in Fort Asperen. “… Hij woont daar op uitnodiging van de organisatie en met medewerking van de Amsterdamse kunstenaar Airco Caravan de opening van het vriendelijke boeddhistische project Boeddha in de Linie bij.” Dat is m.i. misleidend. Jullie zetten mensen daarmee op het verkeerde been. Ook als het als grap was bedoeld, vond ik hem niet zo grappig.

  • Joop Ha Hoek schreef:

   De redacteur die deze onjuistheid bedacht is geschorst. Wij houden bij het BD niet van grappen.

   • Sjoerd schreef:

    Beste Joop,
    Wat streng, als dit de reden is!!!
    Spelen met beelden en verwachtingen door het gebruik van b.v. verf en woorden is het vak van een kunstenaar/artiest.
    Het “verkeerde been” is over het algemeen ons eigen vooroordeel over hoe het hoort te zijn.
    Ik vind en vond het wel een leuke omgang met de werkelijkheid, illusie en verwachting.
    Het was een mogelijkheid, net zoals hij ooit spontaan contact maakte met mijn zoon op een wandeling door het centrum van Utrecht, geheel onvoorspelbaar en onverwacht, maar wel heel persoonlijk.

    Door mij de representatie van datgene waar hij voor wil staan te realiseren is hij aanwezig en met mijzelf verbonden, net als alle anderen op deze weg. Teleurstellingen zijn leermomenten over mijn vooronderstellingen over de werkelijkheid.
    Zen/boeddhisme is ook humor!

    • Joop Ha Hoek schreef:

     Nou Sjoerd, hiermee beur je ons op, de schorsing hebben we ongedaan gemaakt. Vanaf nu gaan we dagelijks ook vijf minuten lachen. Hardop. Dank je wel voor je reactie.

 2. Connie Franssen schreef:

  Erg mooie tentoonstelling met veel verschillend werk in ene bijzondere omgeving. Dank voor de organisatie.