Elisabeth ter Borg.

Elisabeth ter Borg.

Elisabeth ter Borg, één van de initiatiefnemers van het vriendelijke experiment Boeddha in de Linie, zal aanstaande zondag 18 mei–om 11.00 uur- uitleg geven over het experiment, de kunst en natuurlijk het boeddhisme.

Van 2 maart 2014 tot en met 27 april 2014 werkten vier boeddhistische kunstenaars op Fort Werk aan het Spoel in Culemborg. Twee weken lang gingen ze het isolement aan met de natuur, de kunst en de boeddhistische beoefening. Geen vervoer, geen mobiele telefoon, geen wifi. De ene kunstenaar vond de stilte, de ander de natuur, maar allemaal vonden ze de verdieping. In het boeddhisme en de kunst.

Lotusbloem, Mary Fontaine.

Lotusbloem, materiaal eierschalen, Mary Fontaine.

De Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) en het Boeddhistisch Dagblad (BD) volgden dit experiment op de voet. Vorige week zaterdag werd in Fort Asperen de expositie Boeddha in de Linie geopend. Zij toont het resultaat van de werkperioden van de kunstenaars Leen Kaldenberg, Airco Caravan, Raoul Deleo en Mark Schalken. Als verbinding tussen boeddhisme en kunst zijn de wonderschone Lotusbloemen- gemaakt van eierschalen van beeldend kunstenaar Mary Fontaine in het fort te zien.

Kunstfort Asperen is een van de mooiste torenforten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met respect voor de geschiedenis en de omgeving gaat het KunstFort sinds de jaren tachtig in de zomermaanden ieder jaar een spannende relatie aan met discipline overstijgende experimentele kunst en cultuurhistorisch erfgoed.

KunstFort Asperen verankert steeds opnieuw en vanuit een ander perspectief actuele kunst in een historische omgeving. Daarnaast organiseert het KunstFort rondleidingen en (educatieve) activiteiten. Bij het fort is een taveerne. De omgeving is uitermate geschikt voor wandel- en fietstochten.

Neem warme kleding mee als je de expositie bezoekt, het kan binnen kil zijn. Voor meer informatie www.facebook.com/boeddhaindelinie

Logo boeddha in de linie organisatorenStichting Kunstfort Asperen, Langendijk 60,  4151 BR Acquoi. De expositieruimte is tot 1 juni van woensdag tot en met zondag geopend.

Categorieën: Beeldende kunst, Boeddha in de Linie
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk