De Chinese vicepremier Hui Liangyu benadrukte tijdens zijn bezoek deze week aan het in de Tibetaanse Autonome Regio gelegen Shannan het belang van etnische eenheid en een verdeling van de welvaart. Tijdens een voordracht aan plaatselijke ambtenaren zei hij dat zij altijd moeten voorstaan om alle etnische groepen te verenigen. Hui zei  dat de Han-Chinezen, die een meerderheid gaan vormen in dat gebied,  en etnische minderheden niet zonder elkaar kunnen leven, de verschillende etnische minderheden zijn volgens hem onderling afhankelijk van elkaar.

Hui zei dat deze ontwikkeling de sleutel is voor China om etnische problemen op te lossen. Hij beval de ambtenaren in Shannan deze kans aan te grijpen om de etnische eenheid te bevorderen, religieuze zaken goed te regelen en sociale stabiliteit te handhaven.  De vicepremier bezocht gezinnen in het gebied van Nedong om methoden aan de orde stellen om het gemiddelde inkomen van lokale herders en boeren te verhogen. Hui benadrukte ook het belang van het behoud van de ecologie in de economische ontwikkeling van Tibet en milieu te beschermen.  Hui is in Tibet als adjunct-hoofd van een delegatie van de centrale overheid om de vieringen bij te wonen van wat door China genoemd wordt de ‘60ste verjaardag van de vreedzame bevrijding van Tibet’.

Tibetanen en internationale actiegroepen verzetten zich al jaren tegen de bevoorrechte positie van Han-Chinezen in Tibet, die ten koste gaat van de autochtone bevolking.

Bron Chinees staatspersbureau Xinhua en BD.

 

Categorieën: Nieuws
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op ‘Han-Chinezen en Tibetanen kunnen niet zonder elkaar’

  1. Sjoerd schreef:

    Ik wens alle mensen vrede, welzijn en de ruimte om hun eigen spiritualiteit te belijden, met respect voor elkaar, voor de omgeving en voor al het leven.
    Partij kiezen wil en kan ik niet, maar geweld van armoede, uitsluiting en wapens wijs ik af.