In Nepal hebben archeologen resten gevonden van wat vermoedelijk het oudste boeddhistische altaar is. De overblijfselen werden ontdekt onder de Maya Devi-tempel in de stad Lumbini. Maya Devi was de moeder van de boeddha. Op de plek waar nu de tempel staat zou de boeddha, die eigenlijk Siddharta Gautama heette, geboren zijn. Hij werd als prins geboren maar koos voor een leven van meditatie en onthechting van wereldse rijkdom en verlangens.


(bekijk op spirit24.nl

Met behulp van speciale technieken is vastgesteld dat de restanten uit de 6e eeuw voor christus stammen. De ontdekking is belangrijk omdat er geen overeenstemming bestaat over de periode waarin de boeddha leefde. Doorgaans wordt aangenomen dat dit in de 5e eeuw voor christus was. Lumbini is een populair pelgrimsoord voor boeddhisten en staat sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Oudste boeddhistische altaar ontdekt

  1. Joop Romeijn schreef:

    In Tricycle een furieus (en m.i. terecht) artikel over deze claims van de deskundige op het gebied van het vroege boeddhisme, Richard Gombrich.
    Met name de beschouwing van de onderzoeker over het geboortejaar van Gautama de Boeddha deugt van geen kanten, zegt Gombrich.
    Zijn conclusie: dit verhaal (een fantasie) dient een politiek doel, geen wetenschappelijk doel. Ik voeg er aan toe: het dient eerder het toerisme (naar Lumbini) dan het boeddhisme.
    http://www.tricycle.com/blog/recent-discovery-earliest-buddhist-shrine-sham

Menu